Provincie, voorkom verkeerschaos in Zuid-Kennemerland!

12 maart 2019

Persbericht PvdA Zuid-Kennemerland/Bloemendaal:

Provincie, voorkom verkeerschaos in Zuid-Kennemerland!

Zuid-Kennemerland is een mooie regio om te wonen. Maar de laatste jaren neemt de drukte wel snel toe en daarmee de verkeersproblemen. Verkeer en vervoer zijn voor een groot deel een zaak van de provincie. Daarom leek het de PvdA-Zuid-Kennemerland (Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort) een goed idee om een gezamenlijk verkeers- en vervoersverlanglijstje te maken. 

De nieuwe Provinciale Staten worden niet op pad gestuurd met globale goede voornemens, maar met concrete verbeterideeën. Afgelopen maanden zijn uit de regio suggesties verzameld, die passen binnen de doelstellingen om duurzame verkeersoplossingen te vinden. De lijst met uitgewerkte ideeën werd op zaterdagmiddag 2 maart overhandigd aan PvdA-kandidaatstatenlid Annette de Vries uit Haarlem.

Voor Bloemendaal zijn de volgende actiepunten van belang:

  • Verbetering toegang station Bloemendaal: aantrekkelijker, zichtbaarder.
  • In- en uitgang aan de zuid-oostkant bij station Overveen.
  • Buurtbussen ook op zaterdag en zondag.
  • Een aantrekkelijke en veilige fietsverbinding tussen Haarlem-Noord en Bloemendaal.

Graag zien we ook de frequentie omhoog gaan van de treinverbinding van Zandvoort naar Haarlem en Amsterdam. Evenzo moeten er meer busverbindingen komen, met name ook naar Hoofddorp en Schiphol, waarbij alles moet worden gedaan om de bus voorrang te geven.

PvdA Bloemendaal

Henk Schell