Persbericht “Een Nieuwe Start”

25 april 2022

PERSBERICHT

De raadsfracties van D66, GroenLinks, PvdA, Liberaal Bloemendaal, CDA en Zelfstandig Bloemendaal willen een nieuwe start maken met de verhoudingen in de raad van Bloemendaal en de verhouding richting de inwoners.

In goed overleg is besloten een coalitie te gaan onderzoeken die zal uitgaan van onderlinge en gelijkwaardige samenwerking met als belangrijkste uitgangspunt om op te komen voor het belang van alle huidige en toekomstige inwoners. Openheid en betrokkenheid zijn daarbij de belangrijkste dragers.

De partijen willen een nieuwe bestuurscultuur waarbij ze met oog voor verschillen gezamenlijk op willen trekken.

De complexe opgaven van deze tijd vragen om een bestuur dat zich naar nuance en redelijkheid in alle openheid beter organiseert en flexibel inspeelt op de behoefte aan betrokkenheid van de inwoners. Tenslotte heeft het lokale bestuur een sleutelrol in de aanpak van de belangrijkste maatschappelijke opgaven gericht op een duurzame en sociale samenleving.

Afgelopen raadsvergadering zorgde bij veel partijen in de raad voor een omwenteling in het denken. Was dit nu het nieuwe begin van samenwerken in de raad?

De urgentie om tot een oplossing te komen in het belang van met name statushouders en woningzoekenden en zeker nu met de noodsituatie voor Oekraïners is groot. Dat betekent vertrouwen geven aan een nieuw College en goede participatie met de inwoners om voor zoveel mogelijk mensen tot een gedragen oplossing te komen.

D66, GroenLinks, PvdA, Liberaal Bloemendaal, CDA en Zelfstandig Bloemendaal hebben aangegeven dat zij de wil hebben om tot betere verhoudingen met de inwoners en binnen de raad te komen.
Een coalitie die begint en uitgaat vanuit onderling samenwerken en opkomen voor het belang van alle huidige en nieuwe inwoners.

De komende tijd gaan genoemde partijen dit onderzoeken.

Partijen gaan een formateur benaderen om het formatieproces te leiden. Wie dat zal zijn wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de fractievoorzitters van de genoemde partijen.