19 juli 2022

De Eerste Week Wethouderschap

De Eerste Week Wethouderschap

Beste Allemaal, 

Mijn eerste 7 dagen zijn achter de rug als wethouder van onze prachtige gemeente Bloemendaal.

Vlak na de verkiezingen begon een intensieve tijd van veel vergaderingen, mails, appjes en belletjes. Dit was pittig omdat dit tussen mijn reguliere werkzaamheden moest plaatsvinden. Mijn werk bij de jeugdzorg ging uiteraard gewoon door en dat vroeg vanzelfsprekend mijn volle aandacht. 

De hectiek en onrust van de afgelopen tijd was heel leerzaam en de installaties van 7 juli met de steun van 16 zetels van de 19 heb ik als een hoogtepunt ervaren. Ik heb genoten van alle felicitaties, berichten, bloemen, kaarten, mails, etc. 

Het vertrouwen en steun die ik de laatste 7 dagen heb gevoeld is groot en stimuleert mij om in een snel tempo mij de inhoud eigen te maken en aan de slag te gaan met ons coalitieakkoord. 

De afgelopen 7 dagen waren ook heel bijzonder omdat ik vlak na de installatie de opening van de kunstroute “Schitterend Bloemendaal” van de Bloemendaalse schilder Simon de Heer. Ik was daar als locoburgemeester en dit was voor de gasten een verrassing. De opkomst was groot en sfeer was erg prettig. 

Ik adviseer iedereen om de kunstroute te gaan lopen, het is ongeveer 5 km. Hierbij de link: https://simondeheer.nl/.

Met Esther Jansen, voorzitter

Vanaf maandag deze week heb ik veel ambtenaren op de dossiers Wonen, Jeugdzorg, Volksgezondheid, Blekersveld en Oldenhove gesproken. 

Dossiers die mij bekend zijn uit de commissie Samenleving maar de diepgang in de kennis en overdracht vragen mijn extra aandacht. 

Verder was ik maandag al direct aanwezig bij het overleg bestuurscommissie Publieke Gezondheid & Maatschappelijke Zorg (BC PG&MZ) van de VRK. Ik heb ik de GGD bezocht, en daar ook meteen kennis gemaakt met de wethouders uit de regio. Hier hebben we o.a. besproken met elkaar als eindverantwoordelijken van de GGD in onze gemeenten onze taken goed uit te voeren. Het is ontzettend mooi om te zien hoe snel de nieuwe wethouders ingewerkt zijn en bereid zijn te investeren in onze partners in de steden en gemeenten. 

Verder heb ik genoten van de gesprekken met onze ambtenaren, fantastisch om te zien hoe deskundig zij zijn en open staan voor mijn nieuwe aanpak en kritische vragen. Het is een grote opgave, maar niet onmogelijk. 

Het overleg met onze sociale werkplaats “Spaarne Werkt” was heel indrukwekkend. Wat een prachtig bedrijf; zowel wat betreft de gebruikers, maar ook de medewerkers die elke dag gemotiveerd aan de slag gaan met mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De passie en betrokkenheid is overal voelbaar. 

Tijdens de extra raadsvergadering van dinsdag is Henk Wijkhuisen geïnstalleerd; de drie wethouders kunnen aan de slag en de portefeuilles zijn woensdagochtend verdeeld tijdens de collegevergadering. 

Woensdagavond waren de betrokken burgers van Oldenhove in het gemeentehuis. Er was een mooie opkomst en de omwonenden zijn erg betrokken en hadden veel vragen over de stand van zaken. De omwonenden zijn ook bereid om mee te helpen zodra de inwoners hun sleutels hebben gekregen. 

Oldenhove heeft de politiek en de inwoners van Bloemendaal veel beziggehouden de afgelopen jaren. Daarom vraagt dit dossier de komende tijd extra aandacht van ons allemaal.  De participatieavond heb ik als heel positief ervaren afgelopen woensdagavond. De kennismaking met de directeur van Welzijn Bloemendaal was interessant en ik verwacht dat Welzijn Bloemendaal veel van mijn aandacht zal krijgen. 

Tijdens de ontbijtsessie en tot slot de BBQ met de Raadsleden en B&W heb ik de kans gehad om informeel kennis te maken met iedereen en vooral ook mijn gekste vragen nogmaals te stellen. 

Ik sluit mijn week af en ga zaterdag met mijn gezin op vakantie. Na het zomerreces pak ik mijn verantwoordelijkheid weer op en hoop jullie allemaal te treffen.  

Hele fijne vakantie en tot eind augustus,

Attiya Gamri